Nano Window Coating | Meezenbroekstraat 41a Veendam | 06 233 644 48
Terug naar Nieuws

De optiek-wereld is in beweging! 04-11-2013

Na ruim 4 maanden in een testperiode te hebben gezeten is er duidelijkheid gekomen of onze coatings met zekerheid kan worden toegepast op zowel enkelvoudige als multi-focale glazen. Deze onderzoeken zijn gedaan door een zeer gerenommeerde glazenfabriek waarvan we de naam niet mogen noemen maar kunnen u wel vertellen dat dit rapport als een zeer stevig referentiekader gebruikt kan worden. Wat houdt dit rapport concreet in? Het begint met de behandeling van een 6-tal verschillende soorten glazen, hiervoor hebben we twee verschillende coatings gebruikt en zelfs 2 gecombineerd aangebracht. Het resultaat is op het blote oog verbluffend te noemen. Dus wat wordt waargenomen is een oppervlak die een super-afstotende (hydrophobe) werking heeft gekregen, superglad aanvoelt en tevens condens reduceerd. Deze unieke combinatie van drie factoren zorgen al met al voor een bril die langer schoon blijft en daarbij makkelijker schoon is te maken wanneer dit toch nodig blijkt.

Maar wat doet de coating met de ontspiegeling?

Deze vraag is onderzocht in een laboratorium waarin de behandelde glazen letterlijk onder de loep zijn genomen en aan testen zijn onderworpen. Ook in het laboratorium is vastgesteld dat de hydrophobe werking in een zeer hoge factor aanwezig bleek en hierop is enthousiast gereageerd. Maar de uiteindelijke testen lieten meer positieve dingen zien. Namelijk, dat onze coating welke over de ontspiegeling van een glas wordt aangebracht, geen nadelige effecten heeft op zowel het glas, zicht en de ontspiegeling zelf. Tevens is vastgesteld dat onze coating 100% blijft zitten na wat ze noemen een 'Adhesie-test'. Er wordt een zeer sterke plakker over het oppervlak aangebracht. Zodra deze is gebonden met het oppervlak(glas), wordt deze van het oppervlak afgetrokken. Daarna wordt er onder een microscoop bekeken of de coating ook heeft losgelaten, in alle gevallen was dit niet het geval en bleek deze nog voor de volle 100% aanwezig te zijn. Het onderzoek vertelt ons dus dat onze coating een gunstig effect heeft op de ontspiegelde coating die daaronder is aangebracht.

In de praktijk...

Uiteraard zijn deze testen van onschatbare waarde en geven ons de mogelijkheid onze kennis en mogelijkheden verder te ontplooien. Maar de allerbelangrijkste referentiekaders zijn de gebruikers zelf, de consument, mensen zoals u en ik die dagelijks te maken hebben met het fenomeen 'bril'. Inmiddels zijn er meerdere mensen die op basis van 'proef' gebruik maken van een bril die is behandeld. Tussentijds nemen wij contact op met deze mensen en vragen hoe de bril bevalt en of ze verschil merken met een bril die niet is behandeld. De reacties van deze mensen zijn fantastisch. Zij zijn enthousiast en ondervinden stuk voor stuk gebruikersgemak in het dragen van een behandelde bril. Een behandelde bril is; • Langer schoon • Makkelijker schoon te maken • blijft mooier • heeft minder krassen, doordat de bril per definitie minder vaak schoon gemaakt hoeft te worden. Daarbij is condens in mindere mate aanwezig en trekt veel sneller weg!

Nano Coating Totaal begint met het aanbrengen van onze Nano Coatings op brillen en monturen!

Wat zijn de mogelijkheden wanneer u dit leest als opticiën?

Stel, u bent opticiën en doet graag net dat beetje extra's voor uw klanten, zich te onderscheiden van uw con-collega's en nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden...

heeft u uw telefoon al bij de hand?

Bel Jacob Elzer ( 0592-670076 ) voor het maken van afspraak, hij staat u graag te woord.

Wat zijn de mogelijkheden wanneer u dit leest als brildragende consument en denkt,... dit wil ik ook!!

Ga naar uw opticiën en vertel hem of haar over ons en de mogelijkheid om uw bril te laten behandelen. Nadat hij of zij contact met ons heeft opgenomen is hij of zij  in de gelegenheid uw bril naar ons op te sturen. Wij zullen dan zorg dragen voor de behandeling van uw bril welke binnen 7 werkdagen behandeld, inclusief certificaat weer op te halen is bij uw opticiën. Dit geldt voor alle opticiëns in Nederland en België !

De behandeling van 1 bril kost 34,95 inclusief 21%BTW ! Inclusief 1 jaar garantie en een certificaat van echtheid.