Nano Window Coating | Meezenbroekstraat 41a Veendam | 06 233 644 48
Terug naar Nieuws

Zeer positieve resultaten met Environ-X®500 op glazen en monturen!

Meer en meer positieve resultaten worden geboekt met Environ-X®500 op glazen en monturen.

Hieronder leest u een aantal voorbeelden van Pilots die ongeveer 5 maanden geleden zijn gestart:

Ik, Sander Ellérie, (eigenaar van Nano Coating Totaal) heb een vroegere over-buurvrouw benaderd waarvan ik wist dat zij een probleem heeft met het dragen van een bril. De meest dure brillen/monturen konden niet voorkomen dat deze na ongeveer drie maanden geheel wit uitsloegen en uiteindelijk lelijk werden. Op het moment dat ik haar belde stond ze op het punt een nieuwe bril te kopen. Eentje van een goedkoper merk, want het maakte niet uit...duur of goedkoop, “alle monturen worden na korte duur lelijk”, vertelde ze mij. Ik belde dus eigenlijk op het goede moment. Ze mocht van Jacob (Elzer Optiek in Norg) een nieuwe bril uitzoeken, ongeacht de prijs, als hij maar mooi staat! Natuurlijk hebben we de bril behandeld om uit eindelijk het resultaat te kunnen beoordelen. Na drie maanden was het resultaat is verbluffend. Elke maand heb ik haar even gebeld om te vragen hoe het gaat, en ze is zeer enthousiast! Haar bril is tot op de dag vandaag nog mooi, zwart en glimmend en we zijn inmiddels ruim 5 maanden verder... Mevrouw van Dis is niet de enige met dit probleem, meerdere mensen hebben last van uitslag op hun bril of zelfs de huid. We kunnen vaststellen dat na behandeling van een montuur deze kans veel minder, dan wel geheel is verdwenen. In de maanden van wachten op het rapport zijn we verder gegaan met testen op monturen en glazen. Zo kregen we een wit montuur vanuit Zwolle opgestuurd. Dit was het tweede montuur, de eerste, die reeds gedragen is door een klant, vertoonde verkleuring aan de binnenkant van de pootjes. De pootjes waren geheel wit maar werden aan de binnenkant roze door het contact met de huid. Deze nieuwe bril is op basis van test gratis behandeld en na drie maanden is het resultaat goed. Er is top op heden nog geen verkleuring opgetreden. Wederom een geslaagde test. Al deze resultaten bieden veel mogelijkheden voor in de toekomst, waarin we de mogelijkheid bieden tot het behandelen van glazen en monturen.

Heeft u een optiek zaak in Nederland en loopt u tegen bovengenoemde problemen aan? Wij bieden een oplossing! U kunt net een stukje extra service bieden door de bril van een klant te laten behandelen. 

Het voordeel van een behandeld montuur en eventueel de glazen is dat het op een langere termijn mooier blijft, Verkleuring blijft uit doordat de coating UV absorbeerd, De coating zorgt voor een actieve afbraak van micro organisme en bacteriën. Daarbij zijn de glazen en is het montuur makkelijker te reinigen mocht dit nodig zijn.

Over het algemeen blijven glazen na behandeling langer schoon en trekt minder vuil aan. De glazen voelen gladder aan en blijven een hydrophobe (afstotende werking) houden.

Wij, NCT en Elzer Optiek werken doormiddel van samenwerkingen met andere opticiëns. U kunt hierover meer informatie aanvragen door ons een mailtje met uw gegevens te sturen, dan nemen wij spoedig contact met u op.